Nyitó Sajtóközlemény

Európai Uniós forrásból meghirdetésre került a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása, amelyre a Közép-Dunántúli régióban, a Balaton északi partjára fókuszálva sikeres pályázatot nyújtott be az erre a programra létrehozott konzorcium keretében a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ konzorciumvezető és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) konzorciumi partner. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, közel 50 millió forint Európai Uniós támogatás segítségével.

Sajtóközlemény - 2020 Május

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával”. című uniós program lebonyolítását. A koronavírus járványa miatt elrendelt korlátozások enyhítésével e héttől lehetőség nyílik a vendéglátó vállalkozók munkájának részbeni megkezdésére és egyúttal a vállalkozások megkeresésére a program keretében.

Vállalkozói kérdőív

A GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” projekt keretében terveztük az érintett terület vállalkozóinak megkeresését személyes interjúk készítésére, de a koronavírus járvány okozta helyzet miatt a konzorciumi partnerek úgy döntöttek, hogy a személyes kontaktussal járó találkozás mellett lehetővé teszik a vállalkozói kérdőívek elektronikus úton történő hozzáférését, és várják a kitöltött kérdőíveket szkennelve e-mailen (kisosz@kisosz.hu), postán (KISOSZ 1043 Budapest, Csányi László u. 34.).

Sajtóközlemény - 2020 Június

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával”. című uniós program lebonyolítását. A program lebonyolítása során a konzorciumi partnerek vállalták egy önálló honlap kialakítását, amely elkészült, így a programról az aktuális információk ettől kezdve az érdeklődők és a vállalkozók részére elérhetőek a www.balatonimunkero.hu honlapon.

Sajtóközlemény - 2020 Augusztus

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával”. című uniós program lebonyolítását. A program megvalósítása során augusztus hónapban a Balaton északi partján két városban megindult a vállalkozói tanácsadás a program célja szerint.

Sajtóközlemény - 2021 Január

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) 2020. március 1-jén megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program keretében a járványhelyzet miatt a legnagyobb problémát a tömeges személyes jelenléttel tervezett programelemek adták, ilyen körülmények között kellett biztosítani a kompetenciafejlesztő képzések megvalósítását és a vállalkozók, munkavállalók részére a szakmai rendezvényeket.

Sajtóközlemény - Záró

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ és a Vállalkozók Területi Ipartestülete (Tapolca) 2020. március 1-jén megindította és 2021. február 28-án a támogatási programnak megfelelően befejezte a GINOP-5.3.5-18-2018-00009 kódszámú „Vendéglátó és idegenforgalmi munkaerőhiány kezelése a Balaton északi partján – vállalkozók bevonásával” című uniós program lebonyolítását. A program megfogalmazása után kialakult járványhelyzet ellenére sikerült az időszakosan zárva tartó vendéglátó szakmát a programba bevonni és az aktuális problémák megoldását is a projekten belül elősegíteni.